Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

Ο ΔΥΣΣΑΚΟΣ ΒΡΗΚΕ ΤΗΝ «ΙΘΑΚΗ» ΤΟΥ ...τι..ρεί, Λάρισα


Ο ΔΥΣΣΑΚΟΣ ΒΡΗΚΕ ΤΗΝ «ΙΘΑΚΗ» ΤΟΥ
Σε μια πολύ όμορφη και ζεστή εκδήλωση, στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του θεάτρου, ο μικρός Οδυσσέας, ο Δυσσάκος της Ελένης Αναστασοπούλου, βρήκε την «Ιθάκη» του, στον ΟΥΗΛ! Το νέο βιβλίο της Λαρισαίας συγγραφέως από τις Εκδόσεις Γαβριηλίδης παρουσιάστηκε χθες στο δημοτικό θέατρο με την συνεργασία της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, της Ένωσης Ελλήνων Κοινωνιολόγων νομού Λάρισας, του Συνδέσμου Φιλολόγων νομού Λάρισας και του βιβλιοπωλείου Γνώση.
IMG_1966Ανοίγοντας την εκδήλωση ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Επιστημών, Πάνος Σάπκας, απηύθυνε χαιρετισμό λέγοντας ότι το βιβλίο της Ελένης Αναστασοπούλου μας δείχνει «πως φτάσαμε ως εδώ. Για να κατανοούμε το παρόν πρέπει να θυμόμαστε τι περάσαμε στο παρελθόν. Το βιβλίο αυτό μας βοηθάει να θυμηθούμε το χθες με ένα πολύ ευχάριστο τρόπο».
Στην συνέχεια, και σε συντονισμό του δημοσιογράφου Γιώργου Τράντα, πήραν τον λόγο οι παρουσιαστές. Ο φιλόλογος Τάσος Μάτος σχολίασε πως «μέσα από τους ήρωες φαίνεται η κυρίαρχη κουλτούρα της χώρας την κάθε εποχή που διανύει η ιστορία του Δυσσάκου», ενώ η συγγραφέας Μπέττυ-Βεατρίκη Μαγρίζου τονίζοντας πως ο τρόπος που αναπτύσσεται η ιστορία είναι «ευρυματικός», ανέφερε ότι η συγγραφέας κερδίζει επάξια μια θέση στην ελληνική Λογοτεχνία. Ταυτόχρονα επέδωσε εύσημα για την χρήση της γλώσσας ανάλογα με τους χαρακτήρες: «Η γλώσσα του βιβλίου είναι τόσο απίθανα δοσμένη γύρω από τους ναυτικούς που μέσα μου έλεγα ‘μπράβο βρε Ελένη’!». Ο αρχιτέκτονας Νίκος Σαμαράς είπε με την σειρά του ότι διαβάζοντας τον Δυσσάκο κατάλαβε πως «η ερμηνεία του βιβλίου γίνεται μέσω της κοινής μνήμης των συνομιλήκων και των μεγαλύτερων συντοπιτών της συγγραφέως». Η ίδια η συγγραφέας διάβασε αποσπάσματα του βιβλίου.

http://www.tirei.gr/%CE%BF-%CE%B4%CF%85%CF%83%CF%83%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CF%83-%CE%B2%CF%81%CE%B7%CE%BA%CE%B5-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B9%CE%B8%CE%B1%CE%BA%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85/?utm_campaign=shareaholic&utm_medium=facebook&utm_source=socialnetwork

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου