Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017

http://www.femalevoice.gr/2016/12/femalevoicegr_63.html

ΕΥΧΕΣ ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ FEMALEVOICE.GR

Ευχή είναι η επιθυμία αυτού που θέλουμε να συμβεί τόσο σε μας όσο και στους αγαπημένους μας. Οι ευχές που δίνονται απλόχερα κυρίως του στο τέλος της παλαιάς και στην αρχή της νέας χρονιάς είναι συνήθως επιφορτισμένες με προσδοκίες οι οποίες φτάνουν στα όρια του μαγικού.
 Όμως, το μαγικό και υπερφυσικό δημιουργεί μα παθητική προσμονή που οδηγεί στην παραίτηση όταν με το σβήσιμο της ευφορίας και της λάμψης των γιορτών έρχεται η ακύρωση των ευχών. Οι καιροί όμως δεν επιτρέπουν παραιτήσεις. Αντίθετα επιβάλλουν εγρήγορση και δράση.
Οι πρωταγωνιστές της προσωπικής μας ζωής  είμαστε εμείς και οφείλουμε να διεκδικήσουμε τα όνειρά μας, να αγωνιστούμε για να κατακτήσουμε τους στόχους μας .
« Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις,/τούτο προσπάθησε τουλάχιστον/όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις…/στων σχέσεων και των συναναστροφών την καθημερινήν ανοησία…»,
 ως  συμπρωταγωνιστές και συνδιαμορφωτές της καθημερινής, συλλογικής ζωής ας την απαλλάξουμε από την κατά Καβάφη «ανοησία» κι ας την νοηματοδοτήσουμε  με την αλληλεγγύη στον συνάνθρωπο, την ανοχή και τον σεβασμό στο διαφορετικό, με την κατανόηση και την ενσυναίσθηση  του διπλανού μας.
Οι ευχές μου με τη μορφή της υπόσχεσης για δράση προσωπική και συλλογική  απευθύνονται καταρχάς στο χώρο της παιδείας, εκ του ρόλου μου ως Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας  και φυσικά ως παιδαγωγού. Βέβαια είναι δύσκολο να γράψει κανείς για ότι αγαπά και τον πληγώνει και η Παιδεία ιδιαίτερα σε καιρούς κοινωνικοοικονομικής και ηθικοπολιτικής ένδειας είναι ένα πεδίο κατεξοχήν αγαπημένο και πληγωμένο.
 Ωστόσο, δεν έχουμε καιρό για παράπονα κι εξομολογήσεις κι εκείνο που θέλω να ευχηθώ και θα προσπαθήσω για την υλοποίησή του αφορά την ποιοτική αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου το οποίο μαζί με τις γνώσεις που θα παρέχει θα διαμορφώνει και θα υπηρετεί τον άνθρωπο.
Στους γονείς και στους μαθητές ευχή και προσδοκία να πορευτούμε και να αγωνιστούμε μαζί για τον κοινό μας στόχο που είναι το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και παιδείας που οφείλουμε στη νέα γενιά.
 Εύχομαι στους συνεργάτες Διευθυντές Α/μιας και Δ/μιας  και στους  συναδέλφους εκπαιδευτικούς να έχουν υγεία και δύναμη διότι αυτοί είναι τα θεμέλια του οικοδομήματος της εκπαίδευσης και κυρίως οι φορείς των ιδανικών και των αξιών της Παιδείας τις οποίες έχουν χρέος να μεταφέρουν στους μαθητές μας.
Στους συνεργάτες μου της Περιφερειακής Διεύθυνσης και όλους τους υπαλλήλους των υπηρεσιών της εκπαίδευσης  μαζί με τις ευχαριστίες μου για την προσπάθεια που καταβάλλουν για την  ανταπόκριση των υπηρεσιών  μας  στις αυξημένες απαιτήσεις των καιρών, εύχομαι καλή ξεκούραση προσωπική και οικογενειακή γαλήνη.
Τέλος σε προσωπικό επίπεδο, στο μέγεθος του σύμπαντος που μου αντιστοιχεί,  να μπορώ να στηρίζω την οικογένειά μου όταν με χρειάζεται και να είμαι γενναιόδωρη με τους ανθρώπους γύρω μου. Και κάτι μικρό προσωπικό που μοιάζει όντως μαγικό, λίγο περισσότερο χρόνο για  διάβασμα και γράψιμο κι ένα ταξίδι στην Αφρική για μια αγκαλιά με τα παιδιά του Κιπέρα και του Κινταμάλι…
Κάθε φέτος και καλύτερα…
Καλή Χρονιά,

Ελένη Αναστασοπούλου
Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου